تعریف سقف شیبدار
همانطور که از نام این سقف مشخص است به سقفهایی که دارای شیب حداقلی 15 درجه و حداکثری 70 درجه باشند سقفهای شیبدار گفته میشود. سقفهای شیبدار دارای کاربردهای متعددی میباشند که یکی از اساسیترین کاربردهای آنها، استفاده از آنها برای پوششدهی سقف ویلاها در مناطق شمالی و پر بارش کشور میباشد تا از نفوذ آب و رطوبت به داخل ساختمان به بهترین شکل جلوگیری گردد. بیس سقفهای شیبدار را سازههایی که توسط آهنکشی و سایر فلزات ایجاد میشوند تشکیل میدهند که سقفهای شیبدار بر روی آنها نصب میگردند. سقفهای شیبدار دارای انواع متعددی میباشند که در ادامه مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد.
انواع سقفهای شیبدار
به طور کلی سقفهای شیبدار در انواع سقفهای شیبدار چوبی، سنگی، شینگل، تایل، فلزی، ترکیبی، گنبدی و نامتقارن موجود میباشند.
- سقف شیبدار چوبی:
به این دلیل که در کشورمان دسترسی آسانی به چوب داریم شاهد استفاده بسیار زیادی از آن بهویژه برای ساخت سقفهای شیبدار چوبی هستیم. سقفهای شیبدار چوبی به شکل مدرن به دو دسته سقفهای شیبدار چوبی شینگلی و سقفهای شیبدار چوبی برش خورده تقسیم میشوند.
-
سقف شیبدار سنگی:
با وجود اینکه این نوع پوشش سقفی بسیار زیباست و جلوه خاص و منحصربهفردی را به خانه شما میدهد اما به دلیل واردات این کالا در کشور ما مورد استفاده قرار نمیگیرد. البته جرای آن نیز بسیار کار سختی میباشد چراکه ممکن است سنگها دچار شکستگی شوند.
-
سقف شیبدار شینگل:
از آنجایی که این نوع سقف شیبدار دارای طرحها و رنگهای متعددی میباشد دارای طرفداران زیادی است. این نوع سقف شیبدار کاملا مقرون به صرفه است و نصب آن خیلی آسان میباشد.
-
سقف شیبدار تایل:
سقف شیبدار تایل به دو دسته سقف شیبدار سفالی و سقف شیبدار مشابه سفال تقسیم میشود که امروزه به دلیل مشکلاتی که سفال مانند وزن زیاد، امکان شکستگی و ... دارد از سقف شیبدار مشابه سفال استفاده میکنند که دیگر مشکلات سفال واقعی را ندارد و دارای وزن سبکی نیز میباشد.
نحوه اجرای سقفهای شیبدار
مراحل اجرای سقفهای شیبدار در کل به این شکل میباشند که در ابتدا سازه آهنکشی بر روی طبقه آخر بنای مورد نظر سوار میشود و سپس سقف شیبدار بر روی آن قرار داده میشود. پس از اینکه سقف شیبدار بر روی سازه آهنکشی قرار داده شد در زیر سازه از انواع عایقهای حرارتی و صوتی نیز استفاده میگردد و با استفاده از دستکهای سازه اصلی، سقف کاذب اجرا میگردد.
عناصر ساختار بام سقف شیبدار
- اسکلت سازی و یا سربندی: در این مرحله اسکلت سازی با خرپا سازی و شاسی کشی انجام میگیرد و علاوه بر این شیبهای سقف نیز طبق نقشه طراحی میشوند.
- شاسی کشی چوبی: برای ایجاد شبکهای یکپارچه جهت ایجاد یک بستر مناسب برای اجرای پوشش سقفی نهایی، شاسی کشی چوبی انجام میشود.
- عایق حرارتی: برای داشتن سقفی گرم در این مرحله عایق حرارتی اجرا میگردد. البته برای جلوگیری از هر گونه نشتی آب، نم و تعرق نیز میتوان در این مرحله در کنار اجرای عایق حرارتی، لایههای ضد رطوبتی را نیز اجرا کرد.
- اجرای سقف شیبدار با رعایت اصول نصب پوشش سقفی.
مزایای سقف شیبدار
- سهولت در اجرا
- دارای وزن کمتر نسبت به سقفهای مسطح
- همخوانی با اقلیمهای پربارش
- عدم نیاز به تعمیر و نگهداری
- مقاوم در برابر باد و طوفان
- مقاوم در برابر بارش باران و برف
- مقرون به صرفه بودن مراحل نصب و اجرا
- دارای قابلیت دوام و ماندگاری بالا
- دارای عایقهای صوتی و حرارتی