سقف های شیروانی در دسته ی سقف های شیب دار قرار دارند که وقتی برف شدیدی می آید و بر روی این دسته از سقف ها می شنید به دلیل شیبی که در این سقف ها در طراحی شده است به سمت پایین هدایت می شود و در نهایت بر روی زمین می ریزد به گونه ای که سقف های شیروانی که نوعی سقف شیب دار هستند اجازه نمی دهند تا برف بر روی سقف بنشیند تا بر روی سقف ویلا سنگینی کند و باعث تخریب سقف ویلا شود، به همین دلیل بهترین نوع سقف برای سقف ویلای شما، سقف شیروانی که نوعی سقف شیب دار می باشد است. سقف های شیروانی شکلی سه گوش را به سقف ویلا می بخشد.
از سقف های شیب دار به خصوص سقف های شیروانی به دلیل اینکه نیازی به برف روبی و یا بهتر است بگوییم باعث ممانعت از نفوذ آب باران می شوند در مناطق سردسیر، مرطوب، بارانی و برفی برای ویلا ها استفاده می شود. شاید برایتان سوال باشد که شیب به کار رفته در هر سقف شیروانی چه قدر است؟ باید بگوییم که شیب استفاده شده در سقف های شیروانی بین 35 تا 50 درجه طراحی می شود به همین دلیل است که از این سقف ها به عنوان پوششی برای سقف های ویلایی در مناطق بارانی و برفی استفاده می کنند. علاوه بر اینکه سقف های شیروانی برای هر نوع آب و هوایی مناسب هستند و در فصل زمستان مقاومت بالایی دارند در برابر هر نوع آب و هوای دیگری، حتی آفتاب شدید هم مقاوم هستند، سقف های شیروانی در برابر آتش سوزی نیز مقاوم هستند.
ویژگی های این نوع از سقف های شیب دار
یکی دیگر از ویژگی های این نوع از سقف های شیب دار این است که به گونه ای طراحی شده اند که دارای رنگ های متنوعی هستند و نکته ی فوق العاده با اهمیت این است که رنگ های استفاده شده در این سقف های شیروانی فوق العاده با دوام هستند و با بارش برف، باران و حتی تابش شدید نور خورشید از بین نخواهند رفت. سقف های شیروانی قابلیت این را دارند تا بر روی انواع سازه های گوناگون نصب شوند و مهم نیس جنس سازه چه چیزی باشد به گونه ای که هم بر روی سازه های چوبی نصب می شوند و هم بر روی سازه های فلزی قابل نصب هستند.
ویژگی های سقف های شیب دار
جالب ترین ویژگی که لازم است در مورد این نوع از سقف های شیب دار بدانید این است که سقف های شیروانی که برای ساخت سقف های ویلایی مورد استفاده قرار می گیرند با اینکه وزن سبکی دارند اما دارای مقاومت و ایمنی بالایی در برابر زلزله هستند. علاوه بر تمامی این ویژگی های سقف شیروانی که در ساخت سقف های ویلایی از آنها استفاده می شود، به طراحی منحصر به فرد و زیبایی آنها نیز اهمیت ویژه ای داده شده است چرا که جلوه ای زیبا و منحصر به فردی را به ویلای شما می دهند. سقف های شیروانی در انواع مختلفی مانند سقف های ویلایی شینگل، سقف های ویلایی رومن و سقف های ویلایی کلاسیک طراحی و ساخته شده اند.
طراحی و ساخت سقف های ویلایی
البته جالب است بدانید که در طراحی و ساخت سقف های ویلایی از روز اول از سقف های شیروانی استفاده نشده است، چرا که در ابتدا از گل و سپس محصولات سیمانی برای ساخت سقف های ویلایی استفاده می شده است اما پیشرفت چشم گیر و روز افزون صنعت باعث شد که از سقف ها شیروانی که از جنس ورقه های گالوانیزه طرح دار می باشند برای ساخت سقف های ویلایی استفاده می شود. اولین و یا بهتر است بگوییم مهم ترین معیار برای اشخاصی که دارای ویلا در مناطق شمالی هستند و تصمیم دارند از سقف های شیروانی برای سقف ویلای خود استفاده کنند، میزان هزینه ای است که باید برای این سقف های ویلایی بپردازند، در صورتی که خبر خوش برای این افراد این است که لازم نیست به هیچ وجه نگران هزینه ی این سقف های ویلایی داشته باشید چون در هزینه ی مناسبی عرضه می شوند چرا که هزینه ی خرید محصول و زیر سازی مورد نیاز برای سقف های ویلایی به شدت کاهش یافته است.
زمان نصب سقف های شیروانی و شیبدار
یکی دیگر از مزایای سقف های ویلایی زمانی است که این سقف ها نصب می شوند چرا که برای نصب زمان زیادی نمی برند. همچنین تنوعی که در طراحی و رنگ سقف های ویلایی مورد استفاده قرار گرفته است انعطاف بیشتری را برای خریداران رفاهم کرده است.
البته تنها برای پوشش سقف ویلاها از سقف های شیروانی و شیب دار استفاده نمی شود بلکه برای پوشش سقف های سالن های ورزشی، سوله ها، پمپ های بنزین، انبارها و خیلی از سطوح شیب دار دیگر از سقف های شیب دار استفاده می شود چرا که در سقف های شیروانی از ورقه های گالوانیزه رنگی خاصی استفاده شده است که می توان گفت برای هر پوششی از سقف مناسب می باشند و همانطور که گفتیم هیچ محدویتی برای نصب بر روی دیوار، نمای ساختمانی و ... ندارد.
اگر شما هم دارای ویلایی در شمال کشور و یا نقاطی مانند دماوند حتی صاحب سالن ورزشی یا هر جای دیگری که دارای سقف شیب دار می باشد می توانید برای جلوگیری از خراب شدن سقف آن در مقابل بارش شدید باران و برف حتی نشستن برف و سنگینی آن بر روی سقف از سقف های شیروانی استفاده کنید.