امروزه برای ساخت ساختمان ها از عوامل متعددی پیروی می شود اولین عامل با اهمیت زمان می باشد چرا که ساختمان باید هر چه سریع تر ساخته شود ، دومین عامل امنیت سازه می باشد مانند اینکه ساختمان باید ضد زلزله ، ضد حریق و .. باشد و سومین عامل مهم ساخت سقف ساختمان است ، سقف ساختمان باید دارای چند ویژگی باشد مانند سبک بودن ، داشتن صرفه ی اقتصادی ، ضد زلزله ، مقاومت بالا و سرعت نصب و یا اجرای بالا . تمامی این ویژگی ها در سقف های شیروانی و یا سقف ها شیب دار وجود دارد که از این سقف ها در جاهای مختلفی مانند ، سقف ویلا ها ، سردرب ساختمان ها ، ورودی پارکینگ ها ، سقف سوله ها ، سقف آلاچیق ها ، سایبان ، پارکینگ و ... استفاده می شود .
سردرب ساختمان ها با استفاده از سقف های شیروانی
برای ساخت سردرب ساختمان ها با استفاده از سقف های شیروانی باید فرایندی که شامل چندین مرحله می باشد را طی کنیم ابتدا باید ساختمان شما موقعیت سنجی شود و در نظر گرفته شود که ساختمان شما در چه منطقه ای قرار دارد آیا آن منطقه ، منطقه ای پر بارش و با رطوبت بسیار می باشد و یا خیر ؟ سپس نوع مواد و مصالح برای ساخت سقف شیب دار ، تعیین ظاهر کلی آن و انتخاب طرح و رنگ آن صورت می گیرد . مرحله ی دوم این است که زمان اجرا و هزینه های جانبی ساخت و نصب سقف شیب دار تخمین زده می شود و در نهایت یکی از انواع سقف های شیروانی برای نصب به عنوان سردرب ساختمان که شامل طرح های سفال ، پالرمو ، سفال ، پرچین ، دکرا ، بام تایل ، شادولاین ، ذوزنقه و سینوسی می باشد انتخاب می شود .
سقف های شیروانی با توجه به اینکه بسیار سبک و مناسب هستند سرعت نصب بالایی دارند چون با وجود کم وزن بودن آنها جابجا کردن آنها خیلی راحت و سریع می باشد . علاوه بر این ، سقف های شیروانی در برابر نفوذ آب به سطوح زیرین سقف دارای مقاومت بالایی می باشند چرا که دارای هم پوشانی بالایی هستند و همین ویژگی باعث می شود تا اجازه ی نفوذ هیچ گونه آب و رطوبت را به لایه های زیرین خود ندهند .
ضریب امنیتی سقف های شیب دار
از همه مهم تر بالا بودن ضریب امنیتی سقف های شیب دار می باشد چرا که این سقف ها در حوادث طبیعی و غیر مترقبه مانند زلزله و آتش دارای استحکام بالایی هستند و در چنین شرایطی دچار آسیب دیدگی نخواهند شد .
اگر بخواهیم سقف های شیب دار را با طاق های ضربی مقایسه کنیم باید بگوییم که ، ویژگی که این نوع از سقف ها را از طاق های ضربی متمایز می کند این است که سقف های شیب دار دارای نورگیری بسیار بالایی نسبت به طاق های ضربی می باشند و البته تفاوت دیگر آنها با طاق های ضربی ، طراحی و عرضه ی آنها در انواع طرح ها و رنگ های متنوع می باشد به گونه ای که به طرز ویژه ای باعث زیبایی نمای ساختمان به ویژه نمای درب ورودی ساختمان شما می شوند .
تقسیم بندی سقف های شیبدار
سقف های شیب دار را از دو جهت کلی تقسیم بندی می کنند که اولین جهت از دسته بندی زیر سازی سقف و براساس شکل آرایش آنها می باشد که شامل یک شیب ، دو شیب ، چهار شیب ، گرد و شیش ضلعی می باشد و دومین جهت از دسته بندی براساس پوشش سقف های شیب دار می باشد چرا که سقف های شیب دار به پوشش های مختلفی تقسیم بندی می شود که شامل ایرانیت ، سفال ، انواع ورقه های موج دار فلزی ، پوشش چوبی ، پوشش هایی از قیر و پنبه کوهی می باشد البته به تازگی از ورقه های گالوانیزه در ساخت سقف های شیب دار استفاده می شود که در ادامه می خواهیم به ویژگی ها ورقه های گالوانیزه اشاره کنیم .
ورقه های گالوانیزه دارای ساختار متالوژیکی
ورقه های گالوانیزه دارای ساختار متالوژیکی می باشند که علاوه بر داشتن مقاومت و استحکام بالا دارای مقاومت بالایی در برابر خورندگی ، صدمات مکانیکی و سایش می باشند . ورقه های گالوانیزه محدود به استفاده در شرایط آب و هوایی خاصی نیستند به گونه ای که در هر منطقه ای می توان از این ورقه های خاص و مقاوم استفاده کرد و اگر بخواهید پس از مدتی ورقه های گالوانیزه را از جهت اینکه آیا آسیب دیده اند و یا خیر بررسی کنید نیازی به انجام آزمایش خاصی نیست و تنها با چشم قابل دیدن و تشخیص می باشد . در کنار تمامی مزیت ها و ویژگی های ورقه های گالوانیزه این ورقه ها دارای یک مشکل نیز می باشند که آن هم عملیات جوش کاری آنها می باشد که نسبت به آهن معمولی دارای پیچیدگی های خاصی می باشد از این عملیات جوش کاری این ورقه های مقاوم زمان بر می باشد و طولانی شدن فرایند جوش کاری آنها باعث می شود تا یک سری گاز های سمی تولید کنند که این گاز های سمی برای فرد جوش کار بسیار مضر و سرطان زا می باشد . البته فرد جوش کار می تواند با تنظیم زمان جوش کاری ورقه های گالوانیزه در 4 ساعت خطر گاز های تولید شده توسط این ورقه ها را به حداقل برساند . ورق های گالوانیزه در برابر وزش بادها و طوفان های شدید بسیار مقاوم هستند که دلیل این مقاومت 2 چیز می باشد ، اولین عامل استفاده از موادی در ساخت آنها است که این ورقه های گالوانیزه را در برابر طوفان های شدید مقاوم می کند و اما دلیل دوم نحوه ی نصب این ورقه ها می باشد چرا که این ورقه ها مخالف وزش باد نصب می شوند .